Partnerstvo z Geocentom za širši dostop do komercialnih posnetkov dosegljivih preko Sentinel Hub-a

The image of Piraeus, Greece acquired with TripleSat-1 on 1 February 2023.

Partnerstvo med podjetjema Geocento in Sinergise uporabnikom Sentinel Hub-a zagotavlja učinkovit in prilagodljiv dostop do še bolj širokega nabora komercialnih posnetkov. S to navezavo sta podjetji namreč združili dve zelo priljubljeni platformi, Sentinel Hub in EarthImages. Sentinel Hub je vodilna storitev za distribucijo satelitskih podatkov, ki omogoča neizmerne možnosti obdelave le teh in združuje dostop do posnetkov iz evropskega programa Copernicus ter drugih satelitskih posnetkov. EarthImages pa uporabnikom omogoča dostop do komercialnih posnetkov iz več kot 250 satelitov.

Z dostopom do komercialnih podatkov podjetja Geocento, ki preko Sentinel Hub-a do sedaj niso bili na voljo, bodo imeli Sinergise-ovi uporabniki boljšo izbiro med razpoložljivimi podatki, ki jih bodo lahko enostavno vmestili v svoje aplikacije ali pa obdelovali kar v storitvi v oblaku.

"Naše partnerstvo s podjetjem Geocento širi izbiro za naše uporabnike, ki bodo zdaj lažje našli najustreznejši posnetek." je povedal Grega Milčinski, direktor podjetja Sinergise. S tem se strinja tudi Kim Partington, direktor podjetja Geocento, ki doda da "bo polni potencial opazovanja Zemlje na koncu najbolj izrazit v možnostih učinkovitega združevanja podatkov iz različnih virov." Pravi tudi, da omenjeno partnerstvo predstavlja pomemben razvoj v tej smeri.


Z uporabo programa EarthImages lahko zdaj enostavno pridobite zbirke podatkov, ki še niso integrirane v Sentinel Hub-u. Te zbirke se lahko integrirajo v Sentinel Hub s pomočjo TPDI storitve. Sledite korakom v preprostih navodilih (v angleščini) in se sami prepričajte o enostavnosti uporabe v naši brezplačni spletni aplikaciji EO Browser.

Za več informacij se obrnite na info@geocento.com ali info@sentinel-hub.com.

 

O podjetju Geocento

Geocento je ponudnik storitev in platforme za posredovanje satelitskih posnetkov. Z edinstveno kombinacijo najboljše platformne tehnologije, različnih virov posnetkov in neodvisne ter zavzete podpore uporabnikom omogoča enostaven, hiter in stroškovno dosegljiv dostop do satelitskih posnetkov. Podjetje je doslej uspešno sodelovalo z naročniki v več kot 65 državah. Preko svoje platforme EarthImages je posredovalo že več kot 70 milijonov posnetkov, ki jih posreduje v imenu več kot 20 ponudnikov.

 

O podjetju Sinergise

Sinergise je inovativno slovensko visoko tehnološko podjetje, usmerjeno v razvoj naprednih geo-prostorskih sistemov in aplikacij na področju opazovanja Zemlje, kmetijstva in nepremičnin. Prav posebej smo ponosni na našo storitev za distribucijo satelitskih podatkov, Sentinel Hub, s katero smo prvič navdušili predstavnike Ese in Evropske komisije v letu 2016, ko smo prejeli najvišje možno priznanje na področju daljinskega zaznavanja v Evropi - nagrado Copernicus Masters. Od takrat ostajamo pomemben akter pri razvoju vmesniških sistemov za uporabnike satelitskih podatkov. Sentinel Hub ima danes preko 400.000 uporabnikov mesečno, ki izvedejo več kot pol miljarde zahtevkov do več kot 50 PB velike baze satelitskih podatkov.

Sinergise ima, skupaj s svojo avstrijsko podružnico, 80 vrhunsko izobraženih kadrov. V preteklih treh letih je imel povprečno 9.3 milijona evrov prihodkov ter 2.8 milijona evrov dobička, dodana vrednost na zaposlenega pa presega 100.000 evrov. Bi se želeli pridružiti uspešni ekipi pri nadaljnjem doseganju zastavljenih ciljev? Preverite prosta delovna mesta!